Gå til hovedindhold

And med brændt blomkål og hyldebær - af Laila Celikkol

Laila Celikkol fra dette års Masterchef Jul giver dig her en skøn opskrift på lækker juleand.

And med brændt blomkål og hyldebær - af Laila Celikkol

Opskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser

2 andebryster

1 knoldselleri

½ blomkål meget gerne den lilla

50 g hyldebær, friske eller frosne

1 dl portvin

3x 20 g smør

5 dl letmælk

Saft fra en halv citron

Olivenolie

Salt og peber

3 dl hønsefond

Fremgangsmåde

Selleripuré:

Soigner, rids og krydr brysterne med salt og peber, læg dem i en frysepose og på køl, mens du ordner grøntsagerne. Vask og skræl knoldselleri og skær i tern. Kom nu mælk i en gryde sammen med citronsaft, lidt salt og selleritern. Lad dem småkoge ca. 20 min. Si vandet fra uden at smide det ud, det skal muligvis i puréen. Lav nu sellerien til puré, tilsæt 20 g. smør og muligvis lidt af mælken, den har kogt i. Den skal have en let blød konsistens, ikke for tynd. Smag til med salt og peber.

Andebryst:

Tag brysterne ud fra køl, og husk at de skal steges med skindsiden nedad. Læg brysterne på en kold pande og skru varmen op på 7 ud af 9, lad dem nu stege og blive gyldne og sprøde. Vend og steg to minutter på den anden side og afslut med ni minutter i ovn. Lad brysterne hvile mindst fem minutter, inden du skærer dem midt over på langs.

Blomkål og hyldebær:

Mens sellerien koger, gør du blomkålet klar. Skær det ud i små og mellemstore buketter, put dem i en frysepose og hæld et par skefulde olivenolie ned over sammen med salt og peber. Opvarm en pande og læg blomkål på sammen med 20 g smør, de skal blive meget mørkebrune i kanterne. Hæld nu hyldebær over og rist af ca. 3-5 min. Tag blomkål og hyld af panden og hold det lunt i ovnen, mens du laver sauce.

Sauce:

Hæld hønsefond på panden og lad det koge op. Hæld portvin på og lad   alkoholen dampe væk, pisk tilsidst 20 g smør i.

Anret som på billedet

Laila er én af de 10 amatør-kokke, der kæmper om MasterChef-trofæet i denne sæson af MasterChef Jul. Ligesom de andre deltagere kendes Laila fra ”MasterChef – Danmarks største madtalent”, hvor hun nåede helt til finalen, men desværre måtte se sig slået på målstregen. Masterchef Jul kan ses mandag - torsdag kl. 19.00, og der er finale torsdag den 3. december.