Gå til hovedindhold

Andebryst med rodfrugter

Sprødt andebryst med blandede rodfrugter og appelsinsauce

Opskrift på andebryst med rodfrugter

Sprødt andebryst med blandede rodfrugter og appelsinsauce.

Opskriften på andebryst er til 4 personer.

Ingredienser - Andebryst med rodfrugter

2 store andebryster

800 g rodfrugter;

rødbede, pastinak,

persillerod, knoldselleri,

majroe

2 kviste timian

2 kviste rosmarin

Salt og peber

½ dl hvidvin

1 usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde - Andebryst med rodfrugter

Rids skindet med en skarp kniv helt ind til kødet.

Læg brysterne med skindsiden nedad på en kold Tefalpande, så fedtet langsomt varmes op og løber fra.

På den måde får man et tyndt og sprødt fedtlag.

Steg brysterne næsten færdige på skindsiden, ca. 20 min., og brun dem kort på kødsiden, 3-4 min.

Lad brysterne hvile i 5-10 min.

Så snart andebrysterne afgiver fedt på panden, hældes lidt af det over i en sautérpande.

Steg rodfrugter, krydderurter og strimler af appelsinskal i andefedtet i ca. 15-20 min.

Krydr med salt og peber, hæld vin på og dernæst appelsinsaft.

Kog saucen lidt ind. 

Servér andebrystet i skiver med rodfrugter og appelsinsauce.

PRØV OGSÅ: Ribbenssteg med rødkålssalat