Gå til hovedindhold

Arabiske kødboller med yoghurtdip

I disse kødboller er spidskommen og chili den hemmelige ingrediens. Også perfekte til madpakken.

(2-3 personer)

Ingredienser:

Arabiske kødboller:

450 g hakket oksekød

1 æg

2 fed hvidløg

1 1/2 rød chili

1 håndfuld bredbladet persille

1 håndfuld koriander

1 håndfuld mynte

1 tsk spidskommen

1 tsk kanel

1 tsk gurgemeje

1 tsk salt

1 tsk peber

Olivenolie til stegning

Yoghurtdip

2 spsk græsk yoghurt

Saften fra 1 lime

1 håndfuld frisk mynte

1 tsk balsamicoeddike

1 tsk fishsauce

Sådan gør du:

Kødboller:

Alle ingredienser hakkes i en foodprocessor.Form farsen til små kødboller og steg dem i olivenolie ved jævn varme i 10-15 minutter.

Dip:

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og er klar til servering.Kødbollerne serveres med dippen og evt. blomkålsris eller dampet broccoli.

 

FIF:

Hvis ikke du har en foodprocessor, så hak alle ingredienserne på nær kød og æg i en minihakker eller med en stor kniv. Når alt er finthakket, blandes ingredienserne sammen med kød og æg i en skål, og farsen formes til kødboller.

 

 

Bogen Dit sunde liv er skrevet af Anne Bech og Christiane Schaumburg-Müller og udgivet af forlaget People's Press.