Gå til hovedindhold

Bagte auberginer med kødsauce

Hjerteforeningen
En opskrift med bagte auberginer, serveret med kødsauce og fuldkornspasta.

Bagte auberginer med kødsauce

4 personer

2 auberginer

1 spsk. olivenolie

Kødsauce

400 g hakket oksekød

2 løg

3 stilke bladselleri

250 g champignoner

1 spsk. olivenolie

1 dåse flåede tomater

2 fed hvidløg

Salt og peber

1-2 spsk. Balsamico

Tilbehør

Fuldkornspasta

Bagte auberginer:

Halvér auberginerne. Smør skærefladerne med olie og læg auberginerne med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i ovnen i 30-40 min. ved 180°, til de er helt møre indeni og brune ovenpå.

Kødsauce:

Skær løgene i skiver og bladselleri-stilkene i små tern. Skær champignonerne i skiver. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt løg, bladselleri og champignoner og lad dem svitse med i 5 min. Blend de flåede tomater med hvidløgsfeddene og hæld det i gryden. Lad saucen simre i 20 min. og smag den til med salt, peber og balsamico.

Af Hjerteforeningen bragt i Ude og Hjemme 40