Gå til hovedindhold

Bagte gulerødder med ristede kikærter og sesamdip

Selvom vinterkulden ofte får os til at sætte kød og tunge retter på bordet, kan grøntsager sagtens mætte i den kolde sæson. Her får du opskriften på bagte gulerødder.
Tid: 30 min.
2 pers.

Ingredienser til bagte gulerødder med ristede kikærter og sesamdip:

 
150 g græsk yoghurt 2 %
1 spsk. tahin
½ tsk. sumak (fås i velassorterede grønthandlere og online)
Salt og peber
¾ kg skrællede gulerødder, gerne forskellige
1 spsk. flydende honning
1 spsk. olivenolie
1 ds. kikærter, 260 g drænet vægt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 knsp. cayennepeber
Frisk koriander
 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°.
Rør yoghurt, tahin og sumak sammen og smag til med salt og peber.
Skræl og flæk gulerødderne på langs og læg dem i et ovnfast fad.
Dryp med honning og spray/pensl med halvdelen af olien.
Bag gulerødderne i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og gyldne.
Skyl og afdryp kikærterne.
Rist dem i resten af olien sammen med spidskommen, paprika og cayenne ved god varme.  
Anret gulerødderne på en bund af sesamdip og drys med kikærter og koriander. 
 
Energi pr. person: 533 kcal.
Fordelt på: fedt 27 %, protein 14 % og kulhydrat 59 %