Blomkålssuppe med bacon
2 personer
Ingredienser - Blomkålssuppe med bacon
½ blomkålshoved
2 mellemstore kartofler
½ hakket løg
1 spsk. rapskimolie
6 dl kogende grøntsagsbouillon
1 1⁄4 dl madlavningsfløde 18 %
Salt og peber
75 g røget bacon
½ potte purløg, klippet
Tilbehør:
Groft madbrød
Fremgangsmåde - Blomkål med bacon
Del blomkålen inklusive stokken i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Sautér blomkål, kartofler og løg i olien i 5 minutter. Hæld bouillon på og bring det i kog. Lad det småkoge under låg i 15 minutter. Purér derefter suppen med en stavblender. Tilsæt fløden og varm op på ny. Smag til med salt og peber. Skær baconen i tern og rist disse sprøde og gyldne på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir for en kort stund og servér dem til suppen sammen med purløg.