Gå til hovedindhold

Blomkålssuppe med bacon

En smagfuld suppe til dig, der er på 8 timers kuren.

2 personer

Ingredienser - Blomkålssuppe med bacon
½ blomkålshoved
2 mellemstore kartofler
½ hakket løg
1 spsk. rapskimolie
6 dl kogende grøntsagsbouillon
1 1⁄4 dl madlavningsfløde 18 %
Salt og peber
75 g røget bacon
½ potte purløg, klippet

Tilbehør:
Groft madbrød

Fremgangsmåde - Blomkål med bacon
Del blomkålen inklusive stokken i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Sautér blomkål, kartofler og løg i olien i 5 minutter. Hæld bouillon på og bring det i kog. Lad det småkoge under låg i 15 minutter. Purér derefter suppen med en stavblender. Tilsæt fløden og varm op på ny. Smag til med salt og peber. Skær baconen i tern og rist disse sprøde og gyldne på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir for en kort stund og servér dem til suppen sammen med purløg.

Prøv også lækker rodfrugtsuppe