Gå til hovedindhold

Bøf stroganoff med grove fritter

Fedtfattig bøf stroganoff.

Stroganoff: 4 portioner

Det skal du bruge:
2 tomater
1 spsk. olie
700 g svinefilet i strimler
150 g kalkunbacon i strimler
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
250 g champignoner i skiver
2½ dl Cremefine
1 tsk. paprika
1½ spsk. tomatpuré
Salt og peber

Ovnfritter
2 bagekartofler
1 spsk. olie
Salt og peber

Sådan laver du bøf stroganoff med grove fritter:
Ovnfritter: Skær kartoflerne i både og vend dem med olie, salt og peber, bag dem derpå i ovnen ved 200° i ca. ½ time.

Stroganoff: Skold tomaterne i kogende vand i 10 sek. Pil derpå skindet af dem og skær dem i både.

Varm olien på en pande og svits filetstrimlerne heri, til de tager farve. Hæld dem op i et fad. Svits så bacon, løg og hvidløg sammen og tilsæt champignoner, Cremefine
(gem lidt til pynt), paprika, tomatpuré, salt og peber og lad det simre et øjeblik, til konsistensen er cremet.

Hæld saucen over kødet og pynt med tomaterne og lidt Cremefine.

Servér retten med ovnfritter og evt. en salat.

Læs mere om