Gå til hovedindhold

Boller med græskarkerner

Hjemmelavede boller med masser af sunde kerner

(12 stk.)

Ingredienser:

½ l kærnemælk
 6 g gær
 75 g hørfrø
 75 g sesamfrø
 350 g hvedemel
 1 tsk. salt
 150 g græskarkerner

Sådan gør du:

Hæld kærnemælken op i en skål og lad den stå, til den har stuetemperatur. Opløs så gæren i den. Tilsæt hørfrø, sesamfrø, mel og salt og rør det godt sammen. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 døgn. Dejen skal ikke røres sammen igen.

Brug en stor spiseske til at forme store klatter af dejen med. Rul dejklatterne i græskarkernerne. Læg klatterne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til med et klæde og lad dem hæve i en halv time.

Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 18 min.