Gå til hovedindhold

Broccoligratin med bacon

Broccoligratin med bacon

Skøn opskrift på broccoligratin med bacon

Opskriften på broccoligratin er beregnet til 2-3 personer

Prøv også: Pandekager med broccoli og spinat

Ingredienser 

400 g broccoli

30 g smør

30 g mel - erstat med mandelmel, hvis du vil spare på kulhydraterne og gøre retten glutenfri

3 dl mælk

3 æg

60 g bacon i tern

½ usprøjtet citron

50 g parmesan

1 spsk. finthakket frisk basilikum

Salt og peber

Læs også: Sådan skal du koge broccoli

Fremgangsmåde 

Start med at dele broccolien i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 5 min. Rist al din bacon let på en varm pande.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt og afbag melet i smøret.

Tilsæt langsomt mælken under omrøring og lad det koge godt i gennem. Sluk og vent i nogle minnutter.

Del dine æg i blommer og hvider og rør blommerne ud i afbagningen og smag den til med salt og peber.

Pisk derefter æggehviderne stive og vend dem i massen sammen med bacon, citron, revet ost og basilikum. 

Kom broccolibuketterne i små, smurte gratinskåle, og hæld æggemassen over. Bag dem ved ca. 180º i 25 min., til massen er luftig og kan holde faconen.

Servér din broccoligratin med en god tomatsalat og evt. et groft brød.