Chokolade muffins med lime
Chokolade muffins
Tid: 20 min.
+ bagning 20-25 min.
12 stk.
Ingredienser
50 g mørk chokolade
15 g kakao
50 g kokosfedt
100 g ahornsirup
2 æg str. m/l
Finrevet skal og saft af 1
økologisk lime
2½ dl minimælk
50 g kokosmel
50 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Flormelis til pynt
Fremgangsmåde
Smelt hakket chokolade, kakao og kokosfedt i en gryde ved svag varme.
Del æggene. Pisk ahornsirup og æggeblommer luftige og skummende.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk limesaft og -skal i sirup-æggemassen sammen med mælk og kokos.
Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør derefter chokoladeblandingen i.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og fordel den i 12 smurte muffinforme.
Bag kagerne 20-25 min. ved 200°. Vend dem ud og lad afkøle på en rist.
Drys med flormelis ved servering.
Energi pr. muffin: 170 kcal.
Find hver uge mange flere lækre, sunde opskrifter i SØNDAG