Gå til hovedindhold

Chokoladeparfait med citrussalat og marcipanbrud

I aftenens udgave af Masterchef Jul laves der lækker, men fedtfattig julemad i samarbejde med Diabetesforeningen. Her får du opskriften på en af de lækre retter som deltagerne skal tilberede. Desserten er både fedt- og sukkerfattig efter Jesper Kochs opskrift.

I aftenens udgave af Masterchef Jul laves der lækker, men fedtfattig julemad i samarbejde med Diabetesforeningen. Her får du opskriften på en af de lækre retter som deltagerne skal tilberede. Desserten er både fedt- og sukkerfattig efter Jesper Kochs opskrift.

Ingredienser - Chokoladeparfait

1 blad husblas

½ stang vanilje

1½ dl letmælk

¼ dl sukker

1 tsk. majsstivelse

Revet skal af ½-1 citron

50 g mørk chokolade

2 pasteuriserede æggeblommer

1 dl græsk yoghurt 2 %

Fremgangsmåde - Chokoladeparfait

Udblød husblassen i koldt vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kog forsigtigt mælken op med sukker, majsstivelse, citronskal og vaniljekorn.

Træk gryden fra varmen og kom chokoladen i sammen med knuget husblas.

Rør grundigt, og sigt derefter massen over i en ny skål og lad det køle af.

Pisk imens æggeblommerne luftige og vend dem i den afkølede chokolademælkemasse.

Tilsæt derefter yoghurten og pisk massen glat med elpisker.

Fyld massen i små silikoneforme, og sæt dem i et ovnfast fad.

Hæld flydende nitrogen i fadet, så det køler formen fra bunden. Pas på ikke at hælde nitrogen på selve massen.

Når parfaiten slipper formen samles to halve til en kugle, og den kommes på frys frem til servering.

Ingredienser - Marineret citrussalat

2 appelsiner

1 grapefrugt

Lage:

Saft og skal af 1 appelsin

½ dl vand

1 kanelstang

2 stjerneanis

1 knsp. safran

evt. sødemiddel

Fremgangsmåde - Marineret citrussalat

Skær skrællen af citrusfrugterne og skær dem i både uden de hvide hinder.

Bland appelsinsaft og -skal med vand, kanelstang, stjerneanis og evt. safran.

Kog lagen op og afkøl den let.

Smag evt. til med sødemiddel, og hæld den over citrusfrugterne. Lad det trække frem til servering.

Ingredienser - Marcipanbrud

50 g marcipan

½ dl havregryn, finvalsede

½ æg

10 g mandelsplitter

Fremgangsmåde - Marcipanbrud

Riv marcipanen groft, og bland den med havregryn og sammenpisket æg.

Hak mandelsplitterne groft og rør dem i.

Smør massen tyndt ud på en silikonemåtte

Bag marcipanmassen ved 200⁰ C i ca. 15 min. på næstnederste ovnrille.

Tag kagen af silikonemåtten og afkøl den på en rist.

Bræk kagen i mindre stykker.