Gå til hovedindhold

Crispy kylling

Denne ret giver dine kyllingefileter en makeover. At banke dem flade med en kødhammer er et fantastisk trick, der gør underværker, og som du må prøve næste gang, du skal stege kylling. I denne variant tilsætter vi sundt drys i stedet for rasp, og voilà, du har hjemmelavet crispy chicken, som uden tvivl vil være et hit hos hele familien.

3 personer

Ingredienser:

2 kyllingefileter

1 æg

1 dl mælk

Sundt drys 

Sådan gør du:

Smør og olie til stegning. Læg bagepapir på et skærebræt, placer kyllingefileterne på brættet og placer derefter et nyt stykke bagepapir oven på kyllingen. Med en kødhammer banker du fileten helt tynd, så den højst er en halv cm tyk.

Kom sammenpisket æg, mælk og sundt drys på hver sin tallerken. Vend fileterne i mælk, dernæst æg og til sidst det sunde drys.

Steg kyllingen i halvt smør/halvt olie i ca. 6 min. på hver side (da fileterne er så tynde, går det hurtigere, end når du steger normale fi leter).

Server med mayonnaise og grøntsager efter eget valg.

 

FIF:  

Skær fileterne i mindre stykker og brug dem i en salat, perfekt til fx en cæsarsalat.

 

 

Bogen er skrevet af Anne Bech og Chrstiane Schaumburg-Müller og udgivet af forlaget People's Press.

Læs mere om