Gå til hovedindhold

Dahl -linseret

Lækker indisk linseret der slanker

DAHL - INDISK LINSERET

4 portioner

500 g røde linser
Salt
2 løg
50 g frisk ingefær
uden skræl
1 rød chili
5 fed hvidløg
½ dl rapsolie
1 spsk. karry
1 spsk. hel kommen
1 dl hakket persille
Salt

Skyl linserne i koldt vand, lad dem dryppe af og kom dem i en gryde med 1 liter rent, koldt vand og salt.

Kog linserne, til de er helt møre (ca. 20 min.).

Blend løg, ingefær, chili, hvidløg og ½ dl vand helt ud.

Varm olien op i en gryde.

Tilsæt karry og kommen og rist det et kort øjeblik, inden løgmosen tilsættes.

Lad det svitse et øjeblik mere, inden linserne tilsættes.

Varm det rigtig godt igennem, vend persillen i og smag til med salt. Bliver retten for tyk, spædes der med lidt vand.
 

TIP

Dahl kan serveres som selvstændig ret med naan-brød og yoghurt eller som tilbehør til fx lam.
 

Energi pr. portion
622 kcal/2.603 kJ
Fedt: 14 gram
Kulhydrat: 82 gram
Protein: 35 gram
Kostfibre: 8 gram