Gå til hovedindhold

Empanadas

Krydret ret med oksekød.

16 stk.

Tilbehør: En stor skål salat med majs.

Det skal du bruge:
Fyld: 300-400 g hakket oksekød
(højst 10 g fedt pr. 100 g),
2 finthakkede løg (200 g),
2 finthakkede fed hvidløg,
1 tsk. sambal oelek eller
½ tsk. knust chili eller
½ finthakket frisk,
1 ds. hakkede tomater,
1 lille ds. koncentreret
tomatpure (70 g),
½ dl rosiner, 2 spsk. vineddike,
1 tsk. stødt kanel,
½ tsk. stødt nellike,1 tsk. salt.
Dej: 50 g gær, 4 dl vand,
100 g grahamsmel,
1 tsk. salt, 200 g durummel,
ca. 300 g hvedemel,
1 æg til pensling.

Tomatsalsa:
1 dåse flåede tomater,
1 fed hvidløg,
salt, 1-2 spsk. syltede chili.

Sådan gør du:
Brun kødet i en gryde uden fedtstof. Tilsæt løg og svits dem med i 2 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen. Kog saucen op og lad den småkoge i 15 min.

Lav dejen, imens saucen køler af. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt grahamsmel, salt, durummel og det meste af    hvedemelet og begynd at ælte dejen. Tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve, hvis kødsaucen endnu ikke er kølet af, men den behøver ikke hæve. 

Del dejen i to. Rul hvert stykke ud i ½ cm tykkelse og stik  den ud i 8 stykker a ca. 12 cm i diameter med lille rund skål el.lign. Læg 1-2 spsk. af fyldet på den ene halvdel af hver dejcirkel. Pensl kanten med sammenpisket æg og fold dejen ind  over kødfyldet til en halvmåne. Tryk dejen sammen med en gaffel.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg. Lad dem hæve i 30 minutter og bag dem midt i ovnen ved 220° (200° varmluft) i 12-15 minutter. Tomatsalsa: Blend tomaterne med hvidløg og chili og smag til med salt.

Servering:
Server 2-3 empanadas pr. person med tomatsalsa og en stor skål salat med majs, gem resten til madpakker.

Energi:    3000 kJ (710 kcal):
Protein: 19 % (33 g)
Kulhydrat: 67 % (116 g)
Fedt: 14 % (11 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise: 2 empanadas med 2-3 spsk. tomatsalsa og en stor portion salat.    

Tip: Empanadas kommer af det spanske empanada, som betyder at pakke i brød. Der findes utallige forskellige empanadas,og egentlig handler det blot om at pakke noget ind i brød. Du kan bruge en hvilken som helst kødsovs, som du lader koge godt ind og afkøler. Alle tiders til madpakken. Kan fryses.