Gå til hovedindhold

Endelig taber jeg mig

Det er aldrig lykkedes for 22-årige Angelica Jørgensen at smide graviditetskiloene - før nu. På tre måneder har hun tabt 8 kilo ved at følge 8 Timers Kuren.

Vægten har i mange år været Angelicas værste fjende. Da hun var 13 år, fik hun en spiseforstyrrelse, der forvandlede den unge pige til skind og ben. Badevægten nåede helt ned på bare 35 kilo, da det var allerværst. Heldigvis formåede hun at kæmpe sig tilbage til en normalvægt - indtil hun som 18-årig blev gravid.

For pludselig sneg pilen på vægten sig den anden vej, og Angelica oplevede for første gang at være overvægtig. Et år efter ventede hun sit andet barn, og flere kilo røg på i takt med, at Angelica fik det dårligere og dårligere med sin krop.

- Jeg har en frygtelig sød tand og har svært ved at undvære slik i min dagligdag. Jeg følte mig tyk, men ikke tyk nok til at jeg gjorde noget ved det for alvor. Hver gang vandt min sukkertrang over mig, fortæller Angelica Jørgensen fra Store Heddinge.

Men da hun for et halvt år siden steg på sin vægt, og den ubarmhjertigt afslørede, at hun nærmede sig 100 kilo, blev hun alligevel chokeret.  

- Jeg har været vant til at være en tynd pige. At føle sig tyk og også få det bekræftet af vægten var ikke rart. Derfor besluttede jeg mig for at gøre noget nu, før det bliver alt for uoverskueligt, siger Angelica.

Hun havde hørt om 8-timers Kuren, hvor det er tilladt at spise alt i 8 timer og derefter faste i 16 timer, og syntes, at den passede godt til hende. Ikke noget med at tælle kalorier, og hun ville stadig kunne nyde noget usundt - uden at spolere hele kuren.

- Efter nogle uger begyndte der at ske noget. Jeg tabte mig - det var helt fantastisk, siger Angelica, der efter fire måneder har tabt 8 kilo på den måde.

- Det er en nem kur, der er til at gå til. Der er ikke for mange regler, og jeg kan stadig tillade mig at spise lidt usundt. Men det er selvfølgelig bedst at spise sundt og varieret, smiler Angelica.

Hun ønsker ikke at blive alt for "streng" over for sig selv - for som hun er meget bevidst om, ønsker hun ikke at havne i den helt anden grøft, hvor hun har været som barn.

- Jeg har haft en spiseforstyrrelse og ønsker ikke at blive syg igen. Mit ønske er at smide yderligere 26 kilo, så jeg når en vægt på 60 kilo. Men det bliver i mit helt eget tempo, understreger Angelica.