- Når havregrøden er afkølet, tilsættes den og der røres grundigt.
- Hvedemel tilsættes lidt efter lidt skiftevis med havrefras eller anden fiberholdig morgencerealie.
- Dejen sættes til hævning ca. 30 min.
- Hvis det skal være "gammeldags" fastelavnsboller, rulles dejen ud og skæres i firkanter, der pålægges creme eller sukkerfri syltetøj, foldes sammen og lægges på bageplade. Man kan også bare forme boller, og så lave en fordybning i hver, hvor fyldet puttes i.
- Bag bollerne i 15-20 minutter ved 180 grader.
- Du kan lægge et halvt stykke mørk pålægschokolade oven på de varme boller i stedet for glasur - eller drysse lidt flormelis over inden servering.
Kagecremen:
Æg, sukker, 1 spsk. maizena majsstivelse, skummetmælk og vaniljesukker koges sammen under omrøring og afkøles.
Energi-information pr. person: 151kcal / 634kJ
Sukkerfri kager og desserter
Har du svært ved at undvære søde sager, så er denne pakke lige noget for dig:
Du får minimagasinerne "Sødt uden sukker" nr. 1 og 2 - med 70 opskrifter på sukkerfri kager og desserter.