Gå til hovedindhold

Fedtfattig kanel-kærlighed

Lækre knækbrød med kanel til et let mellemmåltid.

Ingredienser

200 g hørfrø
150 g solsikkekerner
50 g hvedeklid, gerne groft
1 spsk. bagepulver
1 spsk. Fiberhusk
2 spsk. kanel
6 æg
50 g smør
1 dl fløde
2 dl Sukrin
Ca. 300 g cremefraiche

SE OGSÅ: Tab dig med honning og kanel

Fremgangsmåde

Knus hørfrø og solsikkekerner fint – f.eks. i en morter. Jo finere, du knuser dem, desto bedre bliver konsistensen. Bland resten af det tørre med de knuste frø og kerner. Smelt smørret og bland det i den tørre blanding sammen med fløden.

Bland æg, cremefraiche og Sukrin i en stor skål. Tilsæt frøblandingen.

Hæld dejen i en brødform og bag det ved 190° i 1 time og 20 min. Afkøl brødet.

Skær brødet i skiver, læg dem i portionsposer og opbevar dem i fryseren. Brødkagen er nem at riste i en brødrister.

Tip 1
Brødkagen smager godt med Philadelphia-ost og lidt Lavkarbo-syltetøj. Du kan også udelade Sukrin – så får du en mindre sød variant.

Tip 2
Du kan variere opskriften på brødkagen her ved at bruge 1 spsk. nellike og 1 spsk. kardemomme sammen med kanel. Så bliver brødet som en krydderkage.
 

* Opskrift af Unni Brekke