Gå til hovedindhold

Festlig hamburgerryg

En klassiker på middagsbordet.

4 portioner

400 g mager hamburgerryg i skiver
800 g kartofler
salt, peber
4 store tomater
240 g fine ærter
8 halve abrikoser fra dåse
lidt stødt paprika

Læg hamburgerryggen i et ovnfast fad. Mos kartoflerne og smag til med salt og peber og sprøjt den i ”striber” over kødet. Læg halve tomater på, drys ærter over og læg til sidst de afdryppede abrikoser på. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 10 min.

Server en gulerods-/agurkesalat hertil. Kog pastaen efter anvisning på posen – kom dog en bouillonterning i vandet. Læg den kogte, afdryppede pasta i et ovnfast fad, der evt. er smurt med lidt olie. Drys hamburgerryg, champignon og løg over og dæk med tomatskiver. Bland bouillon med fløde, mælk, hvidløg og peber og hæld den over.

Sæt fadet i en 220° varm ovn i 15-20 min. Drys med ost, når der mangler ca. 5 min. af stegetiden, og pynt med hakket persille lige inden serveringen.