Gå til hovedindhold

Frikadeller fra Thailand

Asiatisk, slankende middagsret.

4 portioner

FARS:
400 g hakket kalve- og/eller skinkekød (maks. 10 %)
Salt og peber
1-2 tsk. revet løg
En smule hakket frisk koriander
1 tsk. olie til stegning

SAUCE:
2 spsk. rød karrypasta
2 dl kokosmælk (maks. 10 %)
1 dl kraftig fiske- eller hønsebouillon
2 spsk. hakkede jordnødder
1,5 spsk. fiskesauce
Lys saucejævner
En smule hakket syltet ingefær

DESUDEN:
Frisk koriander til garnering.

FARS: Rør ingredienserne sammen og form små frikadeller, der brunes på alle sider i olie og tages af panden, når de er færdigstegte.

SAUCE: Steg karrypastaen et par min. på panden og tilsæt kokosmælk, bouillon, jordnødder og fiskesauce. Kog op og jævn saucen let. Smag den til med syltet ingefær og varm frikadellerne heri. Servér retten med løskogte ris og dampede grøntsager og garnér med korianderblade/-kviste.

Læs mere om