Glutenfri chokoladekage med jordnøddesmør
10 personer
Ingredienser til glutenfri chokoladekage
Kagen
100 g mandler
200 g hasselnødder
300 g mørk chokolade (70 % eller derover)
150 g smør
1 dl sukker
1 tsk salt
Saften fra 1 appelsin
6 æg
Jordnøddeglasur
1/2 dl peaunutbutter
2 1/2 dl flormelis
4 spsk kakao
1 tsk vaniljepulver
100 g philadelphiaost
1 spsk varm kaffe
Hak mandler og hasselnødder fint i en minihakker.
Hak 200 g af chokoladen fint og bland det sammen med nødderne.
Vil du have flere opskrifter på chokoladekage? På familiejournal.dk finder du masser af fristende opskrifter på chokoladekage >>
Fremgangsmåde til glutenfri chokoladekage
Tilsæt smør, sukker, salt og saften fra appelsinen og rør blandingen sammen, til den når en cremet konsistens.Del æggeblommerne fra hviderne og rør blommerne i dejen. Pisk hviderne til luftig skum og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), bræk resten af chokoladen i små stykker og stik dem ned i dejen.
Bag kagen ved 175 grader i 30-35 minutter. Du ved, at kagen er færdig, når der ikke hænger noget dej ved, hvis du stikker en gaffel i den. Der vil dog hænge lidt flydende chokolade ved.
Rør alle ingredienserne til glasuren og tilsæt kaffen som det sidste. Smør glasuren ud over kagen, så den er dækket helt.
Vil du have fingrene i flere glutenfri opskrifter?
Artiklen indeholder affiliate links.