Gå til hovedindhold

Glutenfri chokoladekage med jordnøddesmør

Når du endelig skal synde, kan du lige så godt gøre det med stil og gode råvarer. Denne kage er TO DIE FOR! Perfekt til gæster eller fødselsdag. Den er meget bombastisk, så server den i mindre stykker.

10 personer

Ingredienser til glutenfri chokoladekage

Kagen

100 g mandler

200 g hasselnødder

300 g mørk chokolade (70 % eller derover)

150 g smør

1 dl sukker

1 tsk salt

Saften fra 1 appelsin

6 æg

 

Jordnøddeglasur

1/2 dl peaunutbutter

2 1/2 dl flormelis

4 spsk kakao

1 tsk vaniljepulver

100 g philadelphiaost

1 spsk varm kaffe

Hak mandler og hasselnødder fint i en minihakker.

Hak 200 g af chokoladen fint og bland det sammen med nødderne.

 

Vil du have flere opskrifter på chokoladekage? På familiejournal.dk finder du masser af fristende opskrifter på chokoladekage >>

 

Fremgangsmåde til glutenfri chokoladekage

Tilsæt smør, sukker, salt og saften fra appelsinen og rør blandingen sammen, til den når en cremet konsistens.Del æggeblommerne fra hviderne og rør blommerne i dejen. Pisk hviderne til luftig skum og vend dem forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), bræk resten af chokoladen i små stykker og stik dem ned i dejen.

Bag kagen ved 175 grader i 30-35 minutter. Du ved, at kagen er færdig, når der ikke hænger noget dej ved, hvis du stikker en gaffel i den. Der vil dog hænge lidt flydende chokolade ved.

Rør alle ingredienserne til glasuren og tilsæt kaffen som det sidste. Smør glasuren ud over kagen, så den er dækket helt.

Bogen er skrevet af Anne Bech og Christiane Schaumburg-Müller og udgivet af forlaget People's Press.

Bogen kan købes HER >>

 

 

 

 

Vil du have fingrene i flere glutenfri opskrifter?

 

 Artiklen indeholder affiliate links.