Glutenfrit hverdagsbrød
(4-6 personer)
Ingredienser:
50 g ærteprotein
15 g solsikkekerner
10 g sesamfrø
20 g kværnede hørfrø (jeg kværner mine i en kaffekværn)
20 g FiberHusk/loppefrøskaller
15 g Sukrin
1 g salt
1/2 tsk natron
150 g æggehvide
1/2 dl vand
Ekstra sesamfrø til drys
Fremgangsmåde:
Kom ærteprotein, solsikkekerner, sesamfrø, kværnede hørfrø, FiberHusk, Sukrin, salt og natron i en skål. Bland æggehvide og vand i og rør kraftigt rundt i 1-2 minutter.
Fordel massen i en brødform foret med bagepapir (eller brug en af silikone). Strø sesamfrø på toppen af brødet (eller solsikkekerner eller noget helt andet, du har lyst til) og tryk dem let ned i brødet med en ske (så de ikke falder af, når brødet er bagt).
Bag brødet ved 170 grader i 40 minutter og lad det køle af.
PR. 100 GRAM
Protein 22 g
Kulhydrat 5 g
Fedt 8 g
Fiber 7 g
Kalorier 175
Opskriften er fra bogen "Proteiner" af Morten Svane ved forlaget People's Press.
Vil du have fingrene i flere glutenfri opskrifter?
Bemærk: Efter køb sendes hæfterne som pdf'er til din mail.