Gå til hovedindhold

Glutenfrit hverdagsbrød

Et glutenfrit og lowcarb hverdagsbrød, der egner sig godt til mange varianter af pålæg.

(4-6 personer)

Ingredienser:

50 g ærteprotein
15 g solsikkekerner
10 g sesamfrø
20 g kværnede hørfrø (jeg kværner mine i en kaffekværn)
20 g FiberHusk/loppefrøskaller
15 g Sukrin
1 g salt
1/2 tsk natron
150 g æggehvide
1/2 dl vand
Ekstra sesamfrø til drys

Fremgangsmåde: 

Kom ærteprotein, solsikkekerner, sesamfrø, kværnede hørfrø, FiberHusk, Sukrin, salt og natron i en skål. Bland æggehvide og vand i og rør kraftigt rundt i 1-2 minutter.
Fordel massen i en brødform foret med bagepapir (eller brug en af silikone). Strø sesamfrø på toppen af brødet (eller solsikkekerner eller noget helt andet, du har lyst til) og tryk dem let ned i brødet med en ske (så de ikke falder af, når brødet er bagt).

Bag brødet ved 170 grader i 40 minutter og lad det køle af.

PR. 100 GRAM
Protein 22 g
Kulhydrat 5 g
Fedt 8 g
Fiber 7 g
Kalorier 175

 

Opskriften er fra bogen "Proteiner" af Morten Svane ved forlaget People's Press.

 

 

 

 

Vil du have fingrene i flere glutenfri opskrifter?

Bemærk: Efter køb sendes hæfterne som pdf'er til din mail.