Gå til hovedindhold

Grillede grøntsager med mandler og citrus

Den her opskrift på grillede grøntsager med mandler og citrus er, en af mange lækre retter fra Tv-kokken Anne Hjernøes nye kogebog "Sunde Grønne Retter"

Grillede grøntsager med mandler og citrus

Skønne grillede grøntsager med mandler og citrus er en af mange lækre retter fra Tv-kokken Anne Hjernøes nye kogebog "Sunde Grønne Retter"

Opskriften på grillede grøntsager er beregnet til 4 personer.

Ingredienser - Grillede grøntsager

1 squash

1 aubergine

1 rød peberfrugt

1 fennikel

100 g østershatte

2 bdt. forårsløg

1 stort fed hvidløg

100 g mandler

1 håndfuld bredbladet persille

Koldpresset jomfruolivenolie

Saft og fintrevet skal af

1 usprøjtet citron

1 drys røget paprika

1 godt drys flagesalt

Fremgangsmåde - Grillede grøntsager

Rens squashen, auberginen, peberfrugten og fenniklen og skær dem i skiver. Rens svampene.

Skær bund og lidt top af forårsløgene, pil de yderste blade af og skær forårsløgene i stykker på 4 cm. Læg alle grønsagerne på en grillpande eller en grillrist penslet med lidt olie.

Grill dem, til de begynder at tage farve og bliver møre.

Hak imens hvidløg, mandler og persille groft.

Når grønsagerne er færdige, blandes de med mandler, hvidløg og persille samt olie, citronsaft og -skal, paprika og salt efter smag.

Vil du have flere opskrifter fra Anne Hjernøe?

Opskriften er en af mange lækre retter fra Tv-kokken Anne Hjernøes kogebog "Sunde grønne retter" 

Køb kogebogen her

Sunde grønne retterAnne Hjernøes nyeste bog, “Sunde grønne retter”, indeholder over 100 opskrifter på sunde grønsagsretter, skønne salater, varme og kolde supper samt et væld af Annes yndlingsfiske- og skaldyrsopskrifter. Bogen er fra Politikens Forlag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indeholder affiliate links