Gå til hovedindhold

Grillet lammesteak

Lækkert lammekød med grønt til.

4 portioner

Det skal du bruge:
4 skiver lammekølle med ben (ca. 600 g)
1 fed hvidløg
1 spsk. timianblade
Revet skal og saft af 1 citron

Grøntsager: 
1 bdt. grønne asparges
1 rødløg
Salt
1 spsk. sesamolie
Revet skal og saft af 1 citron

Tilbehør:
2 bagekartofler

Sådan gør du:
Få slagteren til at skære skiverne af lammekøllen. Læg skiverne i en frysepose med revet hvidløg og timian samt citronskal og -saft. Vend det godt sammen og lad kødet marinere i en time.

Steg skiverne på en grillpande i ca. 3 min. på hver side.

Grøntsager: 
Snit aspargesene og rødløgene og blanchér dem i vand med salt. Vend dem med olie, citronskal og -saft.

Tilbehør:
Vask kartoflerne og skær dem igennem. Snit let i skærefladen, drys dem med salt og bag dem i ovnen i ca. 45 min. ved 180°.

Energi pr. portion
338 kcal / 1416 kJ
Fedt: 12 gram
Kulhydrat: 21 gram
Protein: 32 gram
Kostfibre: 2 gram