Gå til hovedindhold

Grøntsagsgratin med røget makrel

Slankende opskrift til frokost eller aftensmad.

4 portioner

Det skal du bruge:
2 røgede makreller
8 kartofler
3 gulerødder
4 fed hvidløg
½ porre
3 dl minimælk
Salt og peber
75 g frisk spinat

Tilbehør:
Evt. en grøn salat

Sådan gør du:
1. Skræl kartofler, gulerødder og hvidløg og rens porren.

2. Skær det hele i skiver og kom det i en gryde sammen med mælken. Lad blandingen småkoge i 5-10 min. Smag den til med salt og peber.

3. Hæld halvdelen i et ovnfast fad, læg spinaten ovenpå og dæk med resten af grøntsagsblandingen.

4. Bag gratinen i en 200° varm ovn i ca. 35 min.

5. Pil skind og ben af makrellerne og servér dem sammen med den lune gratin og evt. salat.

Energi pr. portion
609 kcal / 2549 kJ
Fedt: 35 gram
Kulhydrat: 38 gram
Protein: 33 gram
Kostfibre: 4 gram

Læs mere om