Grøntsagsgratin med røget makrel
4 portioner
Det skal du bruge:
2 røgede makreller
8 kartofler
3 gulerødder
4 fed hvidløg
½ porre
3 dl minimælk
Salt og peber
75 g frisk spinat
Tilbehør:
Evt. en grøn salat
Sådan gør du:
1. Skræl kartofler, gulerødder og hvidløg og rens porren.
2. Skær det hele i skiver og kom det i en gryde sammen med mælken. Lad blandingen småkoge i 5-10 min. Smag den til med salt og peber.
3. Hæld halvdelen i et ovnfast fad, læg spinaten ovenpå og dæk med resten af grøntsagsblandingen.
4. Bag gratinen i en 200° varm ovn i ca. 35 min.
5. Pil skind og ben af makrellerne og servér dem sammen med den lune gratin og evt. salat.
Energi pr. portion
609 kcal / 2549 kJ
Fedt: 35 gram
Kulhydrat: 38 gram
Protein: 33 gram
Kostfibre: 4 gram