Gå til hovedindhold

Gulerodskage med ostecreme

Denne gulerodskage er ganske enkel at lave! Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser og så smager den himmelsk!

Opskrift på gulerodskage med ostecreme

Denne gulerodskage er ganske enkel at lave! Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser og så smager den himmelsk!

Prøv også: Gulerodskage med cream cheese

Ingredienser - Gulerodskage med ostecreme

Kage

3 æg
1 dl Sukrin Gold
1-2 dl Sukrin melis
3 dl havremel (havregryn blendet til mel)
1,5 tsk. natron
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. vaniljepulver (eller vaniljesukker)
1,5 tsk. kanel
2 spsk. smagsneutral kokosolie
3-5 gulrødder afhængig af størrelsen

Ostecreme
100 gram Philadelphia ost
2 spsk. smør
2-3 spsk. græsk yoghurt (kan udelades)
50-100 gram Sukrin melis eller til du opnår den ønskede konsistens
2 tsk. vaniljepulver

Du kan købe dine helseprodukter HER >>

Fremgangsmåde - Gulerodskage med ostecreme

Pisk æggene stive med lidt Sukrin melis, og vend derefter forsigtigt resten af sukkeret og melisen i blandingen.

Bland derefter mel, natron, bagepulver, vanilje og kanel i en lille skål, og brug en dejskaber til at blande det forsigtigt ind i æggemassen.

Til sidst blander du olie og gulrødder med resten. Hæld dejen i en smurt brødform eller en lille rund bageform, og bag den ved 160 grader i ca. 50 minutter.

I mens kagen står i ovnen, laver du ostecremen ved at blande alle ingredienserne godt sammen. Det er en god ide at sigte sukrin melissen i cremen til sidst når alt det andre er blandet sammen for at undgå klumper, men du kan også bruge en stavblender til at få en jævn og glat ostecreme. Opbevar ostecremen i køleskabet til du skal smøre den på kagen (det gør konsistensen mere fast).

Når kagen er færdig skal den køle af på en rist. Når kagen er kold smører du på ostecremen på. Skal du ikke spise kagen med det samme, skal du opbevare både kage og ostecreme i køleskabet (hver for sig).

Energi pr. person – med ostecreme og delt i 10 stykker
Energi: 141 kcal
Kulhydrater: 51 gram 
Protein: 5 gram
Fedt: 8,7 gram

Opskriften er lavet af Ida marie Pedersen, der har bloggen IDA IN DK. Besøg IDA IN DK og bliv inspireret af de mange lækre og sunde opskrifter. 

Artiklen indeholder affiliate links.