Gå til hovedindhold

Gylden pastagratin

Pastagratin med spinat.

1 portion

1 hakket lille peberfrugt
1 snittet skalotteløg
1 tsk. olie
50 g frisk spinat – gerne babyspinat
2-3 tsk. tomatkoncentrat
en smule herbes de Provence
salt, peber
1½ dl/90 g kogt pasta
140 g rejer.

Ostesauce:
1 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
lidt saucejævner
2 spsk. fløde (9 %)
en smule revet eller stødt muskat
1 æggeblomme
½ dl revet ost (maks. 17 %).

Ostesauce:
Giv bouillonen et opkog, pisk saucejævner og fløde i og tilsæt muskat.

Tag gryden af blusset og rør æggeblommen og ca. halvdelen af osten i. Svits peberfrugt og løg i olie og rør spinat, tomatkoncentrat og krydderier i.

Kom blandingen i en lille, ovnfast form, dæk den med pasta og rejer og hæld ostesaucen over.

Drys med resten af osten og gratinér i en 230° -250° varm ovn i 5-8 min., til overfladen er gylden.