Gå til hovedindhold

Hindbærmuffins med mandler

Sødt til den sunde tand...Vi ved alle godt, at kage og søde sager ikke er sundt, men ind i mellem skal der være plads til den søde tand. I disse hindbærmuffins er der sparret på det usunde fedtstof for at gøre dem lidt sundere. Dog uden at det koster på smagen!
Tid: 15 min. + bagetid 25 min.
12 stk.

Ingredienser til hindbærmuffins med mandler:

5 æggehvider
150 g sukker
100 g mandelmel
200 g hvedemel
Revet skal af 1 økologisk appelsin
40 g smeltet smør
150 g friske hindbær
 
 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°.
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til du har en luftig, sej marengs.
Sigt mandelmel, hvedemel og appelsinskal i marengsen og vend dernæst det smeltede smør samt hindbærrene i.
Fordel dejen i 12 smurte muffinforme og bag kagerne i ca. 25 min. 
 
Energi pr. person: 196 kcal. Fordelt på:
fedt 29 %, protein 11 % og kulhydrat 60 %