Gå til hovedindhold

Hjemmelavet sushi med rejer, sesam og avocado

Hjemmelavet sushi med rejer, sesam og avocado anrettet på fad
Vi elsker sushi og kan næsten ikke få for meget af det. Desværre er det også en dyr affære, men heldigvis kan man selv lave en lille, lækker nem sushi-menu.

Hjemmelavet sushi med rejer, sesam og avocado

12 skiver

Ingredienser

Sushiris: 125 g sushiris 

2 dl vand

2 spsk. riseddike

2 tsk. sukker

1 tsk. groft salt

100 g store argen-tinske rejer, kogt 

½ avocado

2 tsk. limesaft

½ skoleagurk

2 plader noritang

Wasabi

Sesam

Soja

 

Desuden: 

Sushi-rullemåtte

Sushi-low carb

Fremgangsmåde

Skyl risene i koldt vand. Kog risene under låg i 15 min., tag gryden af varmen og lad den stå 10 min. Rør i risene med en gaffel, kom riseddike, sukker og salt i. Læg et fugtigt viskestykke over og lad risene køle af. 

Læg to plader tang på en rullemåtte. Fordel risene på tangen, så ¾ af pladen er dækket. Smør lidt wasabi ovenpå. Skær avocado og agurk i stave og læg det i en stribe midt på risene sammen med rejerne. Drys med sesam og rul det stramt sammen omkring fyldet. Rul fra den ende, hvor risen når helt ned til kanten. Lad rullen hvile i mindst 10 min. på køl. Skær dem i 12 skiver. Servér soja rørt med wasabi til.

Sushi- tangrulle med laks og hytteost

Energi pr. person: 337 kcal.

Fordelt på: 

 

Fedt 14 % 

Protein 17 % 

Kulhydrat 69 %