Gå til hovedindhold

Humleboller

Hjemmelavede boller med en smag af øl.

15 stk.

Det skal du bruge:

5 dl mørkt øl
20 g gær
1 dl vand
1 tsk. salt
250 g fuldkornshvedemel
½ spsk. maltmel (kan udelades)
350 g hvedemel
1 æg til pensling
50 g solsikkekerner

Sådan gør du:
Kom øllet i en gryde og lun det lidt, inden gæren røres i.

Hæld blandingen over i en skål og tilsæt vand og salt. Rør fuldkornsmelet i sammen med maltmelet og rør til sidst det meste af hvedemelet i, så dejen slipper.

Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt den godt sammen.

Læg dejen tilbage i skålen og lad den stå og hæve tildækket i 2-3 timer.

Hæld dejen ud på bordet igen og skær den ud i 15 stykker.

Sæt disse på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys dem med solsikkekerner. Bag dem ved 200° i 20 min.

Energi pr. portion:
188 kcal / 785 kJ
Fedt: 3 gram
Kulhydrat: 32 gram
Protein: 5 gram
Kostfibre: 2 gram

Læs mere om