Gå til hovedindhold

Hvidkålsrouletter med skysauce

En lidt anderledes slankeret.

(4 portioner)

Det skal du bruge:
400 g hakket svinekød, maks. 10 %
600 g hvidkålshoved
Salt
Hvedemel
1 stk. æg
50 g rasp
1 stk. løg
1½ dl skummetmælk
5 dl vand
1 stk. svinebouillonterning

Energi pr. portion

  • 322 kcal / 1347 kJ
  • Fedt: 13 g
  • Kulhydrater: 28 g
  • Protein: 27 g
  • Alkohol: 0 g
  • Kostfi bre: 4 g

Skysauce:
2 spsk. hvedemel
til jævning
½ dl vand til jævning
Kulør
Salt og peber
Evt. lidt sukker

Tilbehør:
Kogte kartofler
Tyttebærsyltetøj
Surt

Sådan gør du:
Hvidkålen deles i blade – så hele som muligt. Giv bladene et opkog på 5-10 min. i letsaltet vand, til de er bløde, og lad dem derefter dryppe godt af.
Rør kødet med 1 tsk. salt, og tilsæt æg, rasp og hakket løg. Rør skummetmælk i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens.
Læg en skefuld fars på hvert hvidkålsblad og pak bladet sammen om farsen. Læg hvidkålsrouletterne let sammen i et ildfast fad.
Er der kål i overskud, rulles den sammen og lægges ned mellem kålrouletterne.
Sæt fadet i ovnen ved 175°i ca. 10 min. og lad rouletterne brune. Lad vandet koge op med en bouillonterning og hæld det i fadet.
Læg alufolie over fadet og lad det stå i ovnen ved 150° i ca. 1 time.

Skysauce:
Hæld væden fra kålrouletterne og spæd med vand, til der er ca. 4 dl. Lav en jævning af mel og vand og tilsæt den under omrøring. Lad saucen koge i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag saucen til med salt, peber og evt. ganske lidt sukker.