Irsk lammegryde
Slankende opskrift på irsk lammegryde
(4 pers.)
400 g lammekød
2 løg
1 porre
Olie til stegning
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1 l hønsebouillon
1 spsk. Worcestershire sauce
Salt og peber
300 g kartofler
2 gulerødder
2 pastinakker
Tilbehør
Groft brød og lidt dampet broccoli
Fremgangsmåde
Skær lammekødet i tern og brun det i en stor gryde sammen med de hakkede løg. Skær porren i ringe og tilsæt den.
Tilsæt hønsebouillon, krydderier og Worcestershire saucen og lad det simre i ca. 1 time, til lammet er mørt.
Rens og skær kartofler, gulerod og pastinak i tern og kog dem, til de er møre.
Kom grønsagerne i gryden til det møre lammekød. Smag retten til med salt, peber og evt. lidt Worcestershire sauce.
Energi-information pr. portion
Energi 1434 kJ/343 kCal
Protein: 31 g
Kulhydrater: 37 g
Fedt: 5 g
Kostfibre: 8 g