Gå til hovedindhold

Irsk lammegryde

Masser af lækkert lam

 

Slankende opskrift på irsk lammegryde

(4 pers.)

400 g lammekød
2 løg
1 porre
Olie til stegning
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1 l hønsebouillon
1 spsk. Worcestershire sauce
Salt og peber
300 g kartofler
2 gulerødder
2 pastinakker

Tilbehør
Groft brød og lidt dampet broccoli

 
Fremgangsmåde

Skær lammekødet i tern og brun det i en stor gryde sammen med de hakkede løg. Skær porren i ringe og tilsæt den.

Tilsæt hønsebouillon, krydderier og Worcestershire saucen og lad det simre i ca. 1 time, til lammet er mørt.

Rens og skær kartofler, gulerod og pastinak i tern og kog dem, til de er møre.

Kom grønsagerne i gryden til det møre lammekød. Smag retten til med salt, peber og evt. lidt Worcestershire sauce.

Energi-information pr. portion
Energi 1434 kJ/343 kCal

Protein: 31 g
Kulhydrater: 37 g
Fedt: 5 g
Kostfibre: 8 g