Gå til hovedindhold

Jeanette har tabt 41 kilo

25-årige Jeanette Elrond tog 35 kilo på under sin graviditet, og de forsvandt ikke af sig selv efter fødslen. Derfor gik hun i gang med dagligt at tælle kalorier, og det fik kiloene til at rasle af i løbet af kort tid.

Navn: Jeanette Elrond
Alder: 25 år
By: Højby
Job: Pædagogstuderende
Status: Har en kæreste og mor til Magnus på 16 måneder
Startvægt: 105 kilo
Nu: 64 kilo

Hvorfor var du blevet overvægtig?

- Jeg var allerede en buttet pige i puberteten, hvor jeg vejede 70-75 kilo, og da jeg så senere fik en kæreste, gik det helt galt. Vi spiste næsten junkfood hver dag, og jeg kunne slet ikke styre vægten. Jeg vejede til sidst 87 kilo og havde det meget dårligt med det. Da min daværende kæreste og jeg så gik fra hinanden, besluttede jeg mig for at tabe mig. Jeg fulgte Weight watchers-opskrifterne i Ude og Hjemme og smed 24 kilo.

Min selvtillid fik et kæmpe boost af det. Tre år senere blev jeg gravid med min nye kæreste, og så  begyndte vægten at stige igen. Og den steg – rigtig meget i løbet af kort tid. Jeg spiste is og kage og alt for store portioner, for nu var jeg gravid, og så følte jeg, at det var tilladt at spise ekstra.
 

Hvorfor valgte du at gå på slankekur:

- Inden jeg fødte min søn, vejede jeg 105 kilo. Kort efter fødslen tabte jeg 10 kilo – men de resterende kilo blev siddende. Jeg følte mig slet ikke som den overskudsmor, jeg havde lyst til at være og havde det rigtig skidt med mit spejlbillede. Så jeg tog en beslutning om, at jeg ville tabe mig og begyndte at tælle kalorier.
Hver dag måtte jeg indtage 1200 kalorier og ikke mere. Det var overskueligt for mig, for som sådan var der ikke noget, der var forbudt, så længe jeg ikke spiste mere end det antal kalorier.

Hvilke udfordringer har der været undervejs:

- Jeg har aldrig været decideret afhængig af kage og slik – kun under min graviditet – så for mig var det et spørgsmål om at spise mindre. Jeg elsker aftensmad og har spist alt store portioner. Så jeg skar ned på maden og i løbet af fire måneder raslede kiloene af mig. Vægten landede på 64 kilo.

Hvordan holder du vægten i dag:

- Jeg tæller ikke kalorier mere, men jeg sørger for at spise sundt i hverdagene og ikke tage alt for store portioner. I weekenderne er der plads til at synde, hvis jeg har lyst til det. Jeg er også begyndt at løbe, og tre gange om ugen løber jeg nu seks kilometer.
Men jeg ved også, at jeg skal passe på, for jeg har let ved at tage på, hvis jeg ikke holder igen.

Har du et godt råd til andre, der gerne vil tabe sig:

- Kig på et billede af dig selv, inden du åbner slikdåsen. Jeg havde nogle billeder af mig selv, hvor jeg er overvægtig, og det var god motivation til at tabe mig.

Hvad har du fået ud af at tabe dig?

- Jeg er blevet en gladere pige med mere energi og overskud.  Og så passer det billede, jeg har af mig selv som mor inde i hovedet bedre med den, jeg ser i spejlet i dag.