Gå til hovedindhold

Kartoffelpandekager med stegt kylling

Sund middagsret.

1 kg kartofler,
2 løg,
2 æg,
1 tsk. hele kommen,
6 spsk. hvedemel,
1 tsk. salt, peber,
4 tsk. rapsolie.
2 kyllingefileter, ca. 250 g,
1 tsk. olivenolie,
salt og peber.

Rygeostcreme:
Ca. 200 g rygeost 1 %,
2 dl ylette eller yoghurt,
1 agurk,
1 bdt. radiser,
1 bdt. purløg.

Skræl kartoflerne og riv dem groft.  Pres saften ud af kartofl erne med  hænderne, uden at de bliver helt  knastørre, og kom dem i en skål. Riv  løgene groft og rør dem grundigt  sammen med kartofler, æg, kommen,  mel, salt og peber. Varm 1 tsk.  rapsolie op ad gangen på en slip letpande  og form 4 pandekager af ca.  ¼ af kartoffeldejen. De skal ca. være  ½ cm høje, og klap dem glatte på  overfladen med en ske.

Lad dem  stege ved middelhøj temperatur og  vend dem om, når de er blevet gyldenbrune.  Steg dem på samme  måde på den anden side. Læg de  færdige kartoffelpandekager på et  fad og bag et hold mere i 1 tsk. rapsolie.  Der bliver ca. 20 kartoffelpandekager  af opskriften.

Steg kyllingefileterne på en anden lille pande eller i den ene side af den  pande, du steger pandekagerne.  Steg dem ca. 8 min. på hver side og  krydr med salt og peber.

Rygeostcreme: Pisk rygeosten glat  med lidt ylette ad gangen. Halver  agurken og skær den i tynde skiver  og skær radiserne i tynde skiver på  langs. Vend dem i rygeostencremen  og smag til med salt og peber.

Anretning: Skær kyllingefileterne i  skiver og server sammen med kartoffelpandekagerne  og rygeostcremen.
Drys med hakket purløg.

Energi pr. person:
2000 kJ (480 kcal)
Energifordeling:
Protein: 26 % (33 g)
Kulhydrat: 50 % (63 g)
Fedt: 24 % (14 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
3 kartoffelpandekager med en fjerdedel af kyllingen og rygeostcremen.