Gå til hovedindhold

Kernebrød

Sundt og hjemmelavet brød.

Det skal du bruge til 2 kernebrød:

2½ dl knækkede hvedekerner
3 dl vand
4 dl yoghurt
50 g gær
4 spsk. olie
1 tsk. salt
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
250 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel
Pynt
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner

Sådan gør du:
Bland hvedekerner og vand i en gryde og giv det et opkog på et par minutter. Tag gryden fra varmen og lad det køle lidt af, inden yoghurten røres i.

Rør gæren ud i den lune blanding. Tilsæt olie, salt, solsikkekerner, græskarkerner og fuldkornsmel

Rør det godt sammen og tilsæt hvedemel, til brødet kan æltes uden at klistre for meget. Lad dejen hæve på et lunt sted til dobbelt størrelse. Form den til to brød. Pensl brødene med vand og rul dem i solsikke- og græskarkerner.

Skær et snit i brødene og lad dem hæve igen.

Bag dem i 40 min. ved ca. 200°.

Læs mere om