Gå til hovedindhold

Kødspid og grøntsager

Her får du opskriften på smagfuld aftensmad, når du følger 8 timers kuren.

2 personer

Ingredienser - Kødspid og grøntsager
300 g hakket kalv og flæsk
1 rød peberfrugt
½ gul peberfrugt
Salt og peber
1 tsk. mild paprika
1 tsk. bagepulver
1⁄4 dl danskvand
2 små løg
1 finthakket fed hvidløg
1 dl finthakket persille
2-3 spsk. rapskimolie
1 tsk. timian

Desuden
4 kødspid

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde - Kødspid og grøntsager
Opvarm ovnen til 225° varmluft. Rens peberfrugterne. Hak 1⁄4 rød peberfrugt fint og bland den grundigt med kød, 1 tsk. salt, 1⁄4 tsk. peber, paprika, bagepulver, danskvand, 1 finthakket løg, hvidløg og persille. Lad det trække i køleskabet en kort stund. Form farsen til 4 lige store ”klumper” og sæt disse på spid. Pensl dem med olie og læg dem på en rist over bradepanden. Steg dem i ovnen i cirka 16 minutter, til de er gennemstegte. Vend dem efter 10 minutter. Skær resten af peberfrugterne
og løget i tynde strimler. Steg løg og peberfrugt i 1 spsk. olie i 2 minutter. Krydr med timian, salt og peber. Hæld ½ dl vand ved og lad det simre under låg i 3 minutter.

Prøv også bønnesalat med gris