Gå til hovedindhold

Krydret græskarsuppe

En skøn og krydret græskarsuppe toppet med ristede græskarkerner

Krydret græskarsuppe

En skøn og krydret græskarsuppe toppet med ristede græskarkerner. 

Opskriften på græskarsuppe er beregnet som hovedret til 4 personer

Prøv også vores hokkaidosuppe med løvstikke og chili

Ingredienser - Krydret græskarsuppe

Ca. 1 kg græskar

4 spsk. jomfruolivenolie

2 fed hvidløg

Friskkværnet peber og salt

1 gulerod

1 løg

1 stængel bladselleri

2 grønne jalapeno-chilier

1 lille buket frisk timian

2 l god grønsags- eller hønsebouillon

Prøv også vores opskrift på fyldt hokkaido - thaistyle

Fremgangsmåde - Krydret græskarsuppe

Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Du skal til at riste dit græskar, så alle de lækre smagsnuancer vælder frem.

Læg et stykke bagepapir på en plade og hæld 3 spsk. olivenolie på papiret. Del græskarret og skrab kernerne ud.

Skær græskarret i mindre stykker, så de kan blive gennembagte. Du skal ikke skære skrællen af – den er der masser af smag i.

Læg hvidløgsfeddene og græskarstykkerne på bagepapiret og vend det hele grundigt, så fladerne er dækket af olie. Drys med friskkværnet peber og bag græskar og hvidløg i ½ time.

Snit gulerod, løg, selleri og chili fint. Pil timianbladene af stænglerne.

Varm 1 spsk. olie i en forholdsvis stor gryde. Svits løgene klare heri. Hæld resten af grønsagerne samt timianbladene i gryden og derefter bouillonen.

Pil skallen af hvidløgsfeddene og læg også dem i gryden sammen med de bagte græskarstykker.

Lad suppen småsimre i 20 min. Sæt en stavblender i den eller kør den gennem en foodprocessor, til den er pureret fint.

Smag til med salt og friskkværnet peber. Servér din lækre suppe med ristede græskarkerner på toppen og godt brød ved siden af.

TIP Du kan bruge forskellige typer græskar, og suppens farve vil afspejle dit valg. Prøv f.eks. med hokkaido, butternut squash, foldegræskar, acorn eller andet.