Kyllingesalat med linser
Slankeopskrift på kyllingesalat med linser
(4 pers.)
1 hel kylling, ca. 1200 g
1 gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
1 stilk bladselleri
Salt
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
200 g grønne linser
1 rødløg
400 g salat
1 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. dijonsennep
½ tsk. sukker
Salt og peber
4 tsk. olivenolie
Tilbehør
Evt. lidt groft brød
Fremgangsmåde til kyllingesalat med linser
Kog kyllingen op med gulerod, løg, hvidløg, bladselleri, laurbærblade, salt og peberkorn og lad den smire ca. 1-1¼ time. Tag kyllingen op og lad den køle af. Si suppen igennem et klæde.
Kog linserne i rigeligt vand, til de er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 20 min. Lad dem dryppe af i en sigte.
Pil kyllingekødet af benene. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Vend linser, kyllingekød, den skyllede salat og rødløg sammen.
Rør hvidvinseddike, sennep, sukker, salt og peber sammen og pisk olien i, til dressingen er lind og ensartet, og smag den til.
Hæld dressingen over kyllingesalaten.
Servér evt. lidt groft brød til.
Energi-information pr. portion
Energi 1977 kJ/473 kCal
Protein: 50 g
Kulhydrater: 38 g
Fedt: 10 g
Kostfibre: 7 g