Laks i fennikelsuppe
4 portioner
Ingredienser til din slankemad:
300 g laksefilet
Salt og peber
400 g fennikel
1 spsk. rapsolie
1 lille hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
1 dl hvidvin
8 dl bouillon
2 dl mælk
1 dl friske timianblade
Revet skal og saft af ½ citron
1 dl hakket dild
Sådan laver du din sunde suppe:
Skær laksen i store tern og læg disse på bagepapir i en bradepande. Krydr dem med salt og peber og bag dem i en 160° varm ovn i ca. 10 min., til de er tilberedte.
Skær fenniklerne i mindre stykker og svits disse i olien i nogle minutter sammen med løg og hvidløg, uden at det tager farve.
Tilsæt hvidvin, bouillon og mælk sammen med timianblade og lad det simre i 30 min., til det hele er mørt.
Blend suppen, til alt er helt fint, og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt citronsaft og -skal og smag til med salt og peber.
Servér suppen med stykker af laks og hakket dild.
Energi pr. portion
241 kcal / 1008 kJ
Alkohol: 2 gram
Fedt: 12 gram
Kulhydrat: 9 gram
Protein: 17 gram
Kostfibre: 2 gram