Gå til hovedindhold

Laksecarpaccio

Tyndt skåret laks med citron

Det skal du bruge:
(4 portioner)
pr. stykke: 6
200 g fersk laks,
4 tsk. olivenolie,
2 tsk. presset citron,
1 spsk. kapers,
2 tsk. frisk oregano,
4 skiver ciabatta,
gerne fuldkorn, ca. 160 g.

Sådan gør du:
Puds laksen, tag alle ben væk og læg den i fryseren i ca. 1 døgn. Lad laksen tø i køleskabet i et par timer. Skær den i tynde skiver (lettest, hvis den stadig er lidt frossen) og læg dem på et stort fad eller 4 tallerkner.
 
Bland olie og citron, dryp det over laksen og lad det marinere i 5 minutter. Drys kapers og oregano over laksen, krydr med salt og friskkværnet sort peber. Servér med brød og evt. en lille salat. Tip! Hellefl ynder passer også godt til denne opskrift.