Gå til hovedindhold

Lav den lækreste chokoladefondue

Chokoladefondue er en ganske enkel dessert, som smager himmelsk.

Chokoladefondue er en ganske enkel dessert, som smager himmelsk. Skal du lave den i en lidt "sundere" version bør du vælge en god mørk chokolade - gerne med 70 % kakao. 

Den optimale arbejdstemperatur for mørk chokolade er 31-32º. Når du tempererer chokolade, smelter du ca. halvdelen af chokoladen og lader den sidste halvdel være usmeltet i en separat skål. Den smeltede del af chokoladen skal være mellem 48-50º, inden den ad flere omgange hældes over den usmeltede del.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du hjemmelavet chokolade

Prøv denne simple opskrift på chokoladefondue: 

Chokoladefondue til 6 personer

250 g god, mørk chokolade (70%)
3 spsk. piskefløde (kan udelades)

Frisk frugt:

F.eks. ananas og jordbær
 

Sådan gør du - chokoladefondue

Skyl kirsebærene men lad stilken sidde. Kom dem i en skål. Skyl jordbærrene og nip stilken af. Kom dem i en skål. Skær ananas i mindre stykker og abrikoser i halve. Læg alt på et fad eller i små skåle.
Smelt chokoladen i en chokoladesmelter. Sættes varm på bordet med en lille varmekilde under.

Så er din chokoladefondue klar!

Dyp efter lyst de forskellige ting i chokoladen.

LÆS OGSÅ: Mørk chokolade skal regnes som en grøntsag

Chokoladesmelter

Skal du lave chokoladefondue, fyldte chokolader eller din egen chokolade, er det smart med en chokoladesmelter. Vi har fundet fire eksempler på chokoladesmeltere og fonduesæt:

 

Funktion chokoladesmelter, vejl. pris 249 kr.

Læs mere her >>

Professionel chokoladesmelter fra Städter, vejl. pris 745 kr.

Læs mere her >>

Smart sæt til chokoladefondue fra Lékué, vejl. pris: 329 kr.

Læs mere her >>

Chokoladefontæne, vejl. pris fra 239 kr.

Læs mere her >>
 

Artiklen indeholder affiliate links.