Gå til hovedindhold

Linser med rodfrugter i timian

Sund ret med masser af rodfrugter.

4 portioner

Det skal du bruge:

2 gulerødder
2 persillerødder
2 rødbeder
7 dl grøntsagsbouillon
4 hakkede skalotteløg
2 hakkede fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
200 g tørrede grønne linser
Salt og peber
½ dl hakket persille
1 spsk. timianblade

Sådan gør du:
Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i lange stave og kog dem i et minut i bouillonen. Tag dem op og dæk dem med film.

Svits skalotteløg og hvidløg i 1 spsk. olie et øjeblik og tilsæt linser og bouillon.

Lad linserne simre i bouillonen i 25 min. og smag til med salt og peber. Vend persillen i.

Lun grøntsagerne i 2 spsk. olie og vend dem med timian, salt og peber.

Servér linserne med grøntsagerne ovenpå.

Energi pr. portion:
419 kcal / 1755 kJ
Fedt: 13 gram
Kulhydrat: 52 gram
Protein: 16 gram
Kostfibre: 11 gram