Gå til hovedindhold

Madpakke: Salat i lag med grønkål, quinoa, avocado og salat

En god sund madpakke og et par mellemmåltider skal holde dig kørende hele dagen, så derfor skal maden både være lækker, mættende og fyldt med god energi. Denne salat er et godt bud på en god madpakke og det smarte er, at lave den i et glas som du kan tage med. Så kan du nemlig nemt ryste glasset så salaten og dressingen fordeler sig.
Tid: 30 min.
(2 personer)

Ingredienser til salat i lag med grønkål, quinoa, avocado og salatost: 

 

75 g quinoa
2 tsk. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
Salt og peber
150 g fintsnittet grønkål og/eller palmekål
1 moden, men fast avocado
Lidt citronsaft
75 g salatost light i tern
150 g agurk
Spirer eller urter
100 g groft brød
 

Fremgangsmåde

Skyl quinoaen i koldt vand og kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min.
Hæld vandet fra, skyl quinoaen i koldt vand og lad den dryppe grundigt af, så du ikke får en våd salat.
Vend quinoakornene sammen med en blanding af olivenolie, eddike, salt og peber.
Fordel kålen i to glas og læg quinoablandingen ovenpå.
Supplér lagvis med avocado i tern, salatostetern og agurk i tern.
Top med spirer eller urter og servér med groft brød til.
 
Energi pr. person: 488 kcal.
Fordelt på: fedt 30 %, protein 19 %, kulhydrat 51 %