Maltbrød med æbler og valnødder
BageTid: 20-25 min.
Hævetid: 12 timer + 30 min.
24 skiver
Ingredienser til maltbrød med æbler og valnødder:
15 g gær
5 dl vand
15 g salt
2 spsk. honning
100 g maltmel (kan erstattes med rugmel)
200 g rugmel
75 g grofthakkede valnøddekerner
200 g æble i tern
Ca. 500 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vand og tilsæt salt, honning, maltmel og rugmel.
Lad dejen stå 15 min.
Tilsæt nødder, æble og hvedemel lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, til den et let og smidig – brug gerne røremaskine.
Læg dejen i en skål, dæk med plastfilm og lad den stå natten over i køleskabet.
Del dejen i 4 og form til brød. Læg dem på en bageplade, drys med lidt mel, lav nogle ridser i dejen og lad brødene hæve 30 min.
Spray eller pensl med vand og bag ved 250° i ca. 5 min.
Sænk derefter temperaturen til 220° og bag dem 15-20 min., til de er gyldne og lyder hule på undersiden.
Afkøl på en rist, men nyd dem lune og friskbagte.
Energi pr. skive: 155 kcal.
Fordelt på: protein 10 %, fedt 16 % og kulhydrat 74 %
Læs også: 5 myter om fuldkorn