Gå til hovedindhold

Millionbøf med mos

Millionbøf på den slanke måde.

Det skal du bruge:
2 portioner

Millionbøf
280 g hakket oksekød
1½ løg, hakket
1 spsk. rapsolie
1½ laurbærblad
1½ dl bouillon
Salt og peber
Evt. lidt maizenamel
Evt. kulør

Kartoffelmos
320 g skrællede kartofler
1 dl varm minimælk
Salt og peber

Tilbehør
1½ syltet agurk
Evt. dampede grøntsager eller en stor skål salat

Sådan gør du:
Millionbøf: Svits kød og hakketløg sammen i olie i en gryde.

Tilsæt laurbærblad, bouillon,salt og peber og lad det simreunder låg i 15 min. Jævn evt.med lidt maizenamel og lad rettenkoge under omrøring i endnu
5 min.

Smag til med salt og peberog tilsæt evt. lidt kulør.

Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og stil gryden på komfuret, til kartoflerne er dampet tørre. Mos dem og rør mælken i. Smag til med salt og peber.