Gå til hovedindhold

Omelet og savojkålssalat

En sund omelet til aften.

 

Slankeopskrift på omelet og savojkålssalat

(4 pers.)

Tomatsovs
10 mellemstore tomater
2 løg
3 fed hvidløg
Olie til stegning
Salt og peber

Kartoffelsalat
2 rødløg
4 spsk. balsamico
4 stk. mellemstore, kogte kartofler
1 savojkål
1 agurk

Omelet
8 æg
2 æggehvider
Salt og peber
Olie til stegning
1 bdt. basilikum
2 spsk. parmesan

 
Fremgangsmåde til omelet og savojkålssalat

Skær tomaterne i tern, snit løg og hvidløg. Varm en pande med lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Tilsæt tomaterne og lad sovsen simre 10-15 min. og smag den til med salt og peber.

Skær rødløgene i skiver og marinér dem i balsamicoen. Skær savojkål og agurk i strimler og kartoflerne i tern. Bland salaten lige inden serveringen.

Pisk æg og æggehvider og krydr med salt og peber. Steg 4 små omeletter på en ikke alt for varm pande. Fyld omeletterne med tomatsauce og pynt med frisk basilikum og parmesan. Servér omeletterne med savojkålssalaten til.

Energi-information pr. portion
Energi 1843 kJ/441 kCal

Protein: 24 g
Fedt: 16 g
Kulhydrater: 44 g
Kostfibre: 7 g
 

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.