Omelet og savojkålssalat
Slankeopskrift på omelet og savojkålssalat
(4 pers.)
Tomatsovs
10 mellemstore tomater
2 løg
3 fed hvidløg
Olie til stegning
Salt og peber
Kartoffelsalat
2 rødløg
4 spsk. balsamico
4 stk. mellemstore, kogte kartofler
1 savojkål
1 agurk
Omelet
8 æg
2 æggehvider
Salt og peber
Olie til stegning
1 bdt. basilikum
2 spsk. parmesan
Fremgangsmåde til omelet og savojkålssalat
Skær tomaterne i tern, snit løg og hvidløg. Varm en pande med lidt olie og tilsæt løg og hvidløg. Tilsæt tomaterne og lad sovsen simre 10-15 min. og smag den til med salt og peber.
Skær rødløgene i skiver og marinér dem i balsamicoen. Skær savojkål og agurk i strimler og kartoflerne i tern. Bland salaten lige inden serveringen.
Pisk æg og æggehvider og krydr med salt og peber. Steg 4 små omeletter på en ikke alt for varm pande. Fyld omeletterne med tomatsauce og pynt med frisk basilikum og parmesan. Servér omeletterne med savojkålssalaten til.
Energi-information pr. portion
Energi 1843 kJ/441 kCal
Protein: 24 g
Fedt: 16 g
Kulhydrater: 44 g
Kostfibre: 7 g
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.