Gå til hovedindhold

Perlebygotto med svampe

Perlebygotto med svampe i dyb tallerken
Selv om der ikke er samme mængder smør og parmesan i denne grønne risottoer, som der er i en klassisk udgave, så har den stadig masser af smag, saft og kraft.

Perlebygotto med svampe

Tid: 30 min.

2 pers. 

Ingredienser

250 g rensede svampe

1 skalotteløg

2-3 timiankviste

10 g smør

125 g perlebyg 

1 dl hvidvin

5 dl hønsebouillon

Salt og peber

10 g ristede 

hasselnødder

15 g revet parmesan

Hakket persille

Stegte ris med and og svampe

Fremgangsmåde

Del store svampe i mindre stykker. Sautér svampe, finthakket løg og timian i smør ved jævn varme, ca. 3 min. 

Bring perlebyg og hvidvin i kog og kog væden ind til det halve. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og lad risottoen simre under omrøring i ca. 20 min. Spæd jævnligt til med bouillon. Den er færdig, når perlebyggen er mør, men stadig har bid.

Smag til med salt og peber og bland med svampe samt nødder. Drys parmesan og persille over. Servér straks.

Quinoa - et godt alternativ til ris

Energi pr. person: 402 kcal. 

 

Fordelt på:

Fedt 32 %

Protein 16 %

Kulhydrat 52 %