Pizza med naanbrød, parmaskinke, jordskokker og kålsalat
4 personer
Ingredienser til pizza med parmaskinke og jordskokker:
Kålsalat:
½ hvidkål
1 tsk. flagesalt
1 tsk. sukker
2 æbler
Saft af ½ citron
Pizza:
2 porrer
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk. tørret timian
½ tsk. salt
Peber
200 g jordskokker
50 g parmaskinke
4 naanbrød
½ spsk. olivenolie
200 g revet ost 20+
8 kviste frisk timian
Fremgangsmåde
Kålsalat:
Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet.
Snit kålen helt fint og drys den med salt og sukker.
Kram kålen godt.
Skær æblerne i kvarter, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde skiver.
Dryp disse med citronsaft og vend dem i kålsalaten.
Pizza:
Skær porrerne i skiver og skyl dem godt.
Varm olien i en lille gryde og steg porrerne heri i et par minutter.
Krydr med presset hvidløg, timian, salt og peber.
Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver.
Skær parmaskinken i mindre stykker.
Læg naanbrødene på to bageplader med bagepapir og spray dem med olivenolie.
Top med ost, porrer, jordskokker og parmaskinke.
Krydr med timian og bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 225° i ca. 12 min., til de er sprøde.
Servér pizzaerne med kålsalat.
Energi pr. person 3000 kJ (720 kcal) Kulhydrat: 102 g Fedt: 21 g, heraf mættet fedt: 7 g
Frugt og grønt pr. person Ca. 400 g
Prøv også: Portobello-burger