Gå til hovedindhold

Postej med parmaskinke, æble og salvie

Postej med parmaskinke, æble og salvie anrettet på tallerken
Postej med parmaskinke: Forkæl dig selv og dine gæster med en festlig, lille menu, der ligger let i maven, og som ikke tager lang tid at lave.

Postej med parmaskinke, æble og salvie

Tid: 40 min.

6 pers.

Ingredienser

400 g hakket kalv og gris, 4-7 % fedt

2 tsk. salt

1 lille løg

1 æble

1 æg

½ dl hvedemel

Vand

Peber

12 friske salvieblade

6 skiver lufttørret skinke

150 g groft rugbrød

Prøv også: Omelet med ost og parmaskinke

Fremgangsmåde

Rør kødet sejt med salt og tilsæt finhakket løg, æble i meget små tern, æg, mel, et par spsk. vand og peber. Rør farsen sammen og lad den hvile i 5 min. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis den er meget fast. 

Tag 6 store muffinforme, læg 2 salvieblade i hver og fór formene med skinke.

Fordel så farsen i formene og bag dem ved 200° i ca. 20 min. 

Lad dem hvile, gerne under let pres og tag dem ud af formene. 

Lun dem ved 225° et kort øjeblik, så skinken bliver en anelse sprød og servér rugbrød til.

Torsk med parmaskinke og ratatouille

Energi pr. person: 208 kcal.

Fordelt på:

Fedt 24 %

Protein 38 %

Kulhydrat 38 %

Læs mere om