Gå til hovedindhold

Proteinrige pandekager med fyld

De indisk-inspirerede pandekager er både varmende og mættende og et proteinrigt alternativ til æggeomeletten.
(3 pandekager)

Ingredienser til protein pandekager: 

Dej:
130 g kikærtemel
2½ dl vand
1 chili, finthakket
2 dl frisk koriander, finthakket
15 g frisk ingefær, skrællet, fintrevet
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
Kokosolie til stegning
 
Fyld:
120 g portobellosvampe i skiver
1 gulerod, groftrevet
1 peberfrugt, små terninger
2 fed hvidløg, presset
2 tsk. kokosolie
50 g spinat, hakket
Salt, peber
 
 
 

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne til dejen sammen.
Stil den til side, imens fyldet laves.
Kom svampe, gulerod, peberfrugt og hvidløg på en pande, og steg det i olien med lidt salt.
Når svampene er møre, og grøntsagerne har bid efter din smag, slukkes for varmen.
Vend spinaten i, og smag til med salt og peber.
Kom fyldet op i en skål og rens panden med lidt vand, så der ikke hænger rester fast.
Varm panden op med ½-1 tsk. kokosolie.
Kom dej på panden – pandekagen skal være lidt tykkere end normale pandekager.
Steg pandekagerne ved lav-medium varme i 5 minutter på hver side.
Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem sammen og få en god start på dagen.
 
Du vil få ca. tre pandekager udaf portionen, så hvis du kun kan spise en til morgenmad, har du til en snack senere på dagen eller morgenmad dagen efter.
 
 

Du vil få ca. tre pandekager udaf portionen, så hvis du kun kan spise en til morgenmad, har du til en snack senere på dagen eller morgenmad dagen efter.