Gå til hovedindhold

Quinoa-paté

Sund ret med quinoa, timianblade og kikærtemel.

(4 portioner)

Det skal du bruge:
50 g quinoa
2 spsk. rapsolie
1½ dl grøntsagsbouillon
1 lille løg
1 lille gulerod
1 lille knoldselleri
1 presset fed hvidløg
1 kvist timian
25 g kikærtemel eller rismel
1 æg
Salt og peber

Sådan gør du:
Skyl quinoaen i koldt vand og lad den dryppe godt af. Rist den i 1 spsk. olie i en gryde ved svag varme, til kornene bliver gyldne.

Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i ca. 15 min., til vædener opsuget. Riv løg, gulerod og selleri på et groft rivejern.

Varm 1 spsk. olie op i en stor gryde og svits grøntsagerne og hvidløget heri i et par minutter.

Rør quinoa, timianblade, kikærtemel og æg i grøntsagerne og smag til med salt og peber. Hæld massen i en smurt, ovnfast form og jævn den helt ud. Bag pateen i en 200° varm ovn i ca. ½ time.